Dental Suite

Χρήσιμες Συμβουλές

Η πρώτη σας επίσκεψη

Η θεραπεία σας θα καθοριστεί από την αξιολόγηση των αναγκών σας. Μπορείτε να αρχίσετε τη θεραπεία σας αναζητώντας τις συμβουλές μας για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Ίσως η θέση ή το χρώμα ενός δοντιού. Ίσως επιλογές που έχετε για να ανακουφιστεί ο επίμονος πόνος ή να αντικατασταθούν τα ελλείποντα δόντια.

Αν επιθυμείτε γενική εξέταση στόματος ή απλά ένα check-up προσφέρουμε:

Μια εξέταση, βασικό καθαρισμό και συμβουλές σχετικές με την αισθητική για €50.

  • Θα πραγματοποιήσουμε μια εξέταση και θα ελέγξουμε όλη τη στοματική κοιλότητα. Άλλες εξετάσεις όπως ακτινογραφίες θα συστηθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενή.
  • Αναλόγως την περίπτωση προσφέρεται ένας απλός καθαρισμός έτσι ώστε οι επιφάνειες των δοντιών να είναι χωρίς πέτρα και πλάκα. Αυτό σας δίνει ένα καλό ξεκίνημα στην βελτίωση της υγιεινής και βοηθά τη διάγνωση. Εάν χρειαστείτε περαιτέρω βοήθεια για βαθύ καθαρισμό θα σας συμβουλέψουμε και μπορεί να είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.
  • Συζητάμε έπειτα τα συμπεράσματά μας με σας και αποφασίζουμε για ένα σχέδιο θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων όλων των δαπανών, που μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας.
  • Έτσι αξιολογούμε τη θέση που βρίσκεστε τώρα, εξηγούμε τι πρέπει να γίνει, και συζητάμε τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό.
  • Σας δίνουμε όλες τις προ και μετά τη θεραπεία πληροφορίες και σας συμμεριζόμαστε σε όλες τις αποφάσεις θεραπείας.
  • Εάν χρειάζεστε την ανακούφιση πόνου, μια επικόλληση στεφάνης, τοποθέτηση προσωρινού σφραγίσματος, λεύκανση, επιλογές αντικατάστασης χαμένων δοντιών ή μια βελτίωση στο χαμόγελό σας με αισθητική οδοντιατρική, μόλις συζητηθούν προσεκτικά οι επιλογές, η θεραπεία μπορεί συχνά να αρχίσει στην ίδια επίσκεψη ή στην επόμενη, ανάλογα το πως σας διευκολύνει περισσότερο!

Ο μηχανικός καθαρισμός με την οδοντόβουρτσα έχει σαν στόχο τον έλεγχο της μικροβιακής πλάκας, πριν προλάβει να μετεξελιχθεί σε πέτρα. Γι' αυτό τον λόγο πέραν του ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με επιμέλεια, έχει μεγάλη σημασία η καθημερινή ενασχόληση με την στοματική υγιεινή και μάλιστα μετά από κάθε γεύμα.

Αφού κάνουμε λίγο αφρό, για να αποκτήσουμε τη γεύση της οδοντόκρεμας, ξεκινάμε από τα πάνω ή τα κάτω δόντια, όπως μας βολεύει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ασχολούμαστε με όλες τις επιφάνειες των δοντιών(πρώτα τις εξωτερικές και μετά τις εσωτερικές και τις μασητικές ή αντίστροφα)και άσχετα με το πόσα δόντια αγκαλιάζει η οδοντόβουρτσα, εμείς πλένουμε δύο-δύο τα δόντια, με τη σειρά. Τοποθετούμε αρχικά την οδοντόβουρτσα με γωνία 45 μοιρών ως προς τον επιμήκη άξονα των δοντιών που πλένουμε, ώστε οι άκρες των τριχών να ακουμπούν ένα τμήμα από τα ούλα, την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε και να εισχωρούν και στα μεσοδόντια διαστήματα.

Το οδοντιατρικό νήμα είναι μια ειδική κλωστή που κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορες συσκευασίες και σκοπό έχει να απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών και την πλάκα από τις επιφάνειες των δοντιών και κυρίως ανάμεσα από τα δόντια. Το οδοντιατρικό νήμα αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο στοματικής υγιεινής. Αν και η χρήση του είναι λίγο πιο πολύπλοκη και χρονοβόρα από αυτή της οδοντόβουρτσας η αποτελεσματικότητα του όσο αφορά τη απομάκρυνση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής είναι εξαιρετική. Σε περιοχές ιδίως όπου η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να προσπελάσει, όπως ανάμεσα στα δόντια (όμορες επιφάνειες), η χρήση του επιβάλλεται. Είναι ιδανικό για την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφής που έχουν σφηνώσει ανάμεσα στα δόντια. Τέτοια υπολείμματα είναι πολύ ενοχλητικά και συνήθως προσπαθούμε να τα αφαιρέσουμε με οδοντογλυφίδες οι οποίες όμως πολύ εύκολα τραυματίζουν τα ούλα και τελικά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.